Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Nisan 2015 Çarşamba

Glutensiz ve Mayasız (Greçka) Karabuğday Ekmeği

Özellikle gluten alerjisi olanlar için karabuğday unundan yaptığım bu ekmek, maya ya karşı hassasiyeti olanlar içinde çok uygun.
Kara Buğday  yapılan araştırmalarda düzenli tüketiminde fazla kiloları azaltmada, damarların esnekleşmesinde ve yüksek kan basıncını düzenlemede yardımcı olduğunu ortaya çıkmıştır.Çölyak hastaları için güzel bir alternatif...



Yapılışı  da çok kolay :)


2 bardak karabuğday unu

yarım bardak mısır unu
1 cay kaşığı karbonat veya yarım paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
3 bardak su

Tüm kuru malzemeleri ve zeytinyağını yoğurma kabınıza alin ve hepsini karıştırın. Suyunu ilave edin.  Misir unu olduğu için suyu çok çabuk çekiyor. Güzele karıştırın. Sonra elinizle az daha yoğurun.Yağlanmış kalıbınıza  dökün. Üzerine elinizle su sürün. 200 derecedeki fırında 1 saat pişirin.Afiyet olsun.












5 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler, su miktarı hatalı olabilir mi acaba, 3 bardak suyla az önce denedim krep hamurundan cıvık kıvamlı birşey çıktı ?

    YanıtlaSil
  2. Karabugdayi tane halinde alip kendim ögütüyorum, misir ununu ilave edince o suyu tamamen cekmesi lazim, belki unda farklilik olabilir. Ölcü dogru :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karabugday tanesini nasil ögütüyosunuz

      Sil
  3. Daha önce karabuğday ununu www.karabugday.com 'dan almıştık. Gayet başarılıydı.

    YanıtlaSil
  4. Evet 3 bardak su fazla geldi...2 su bardak koydum cıvık oldu..biraz daha un derken yogun kivami elde ettim.benimde hazır ogutulmus un.muhtemelen o nedenle fazla geliyor su..ama cok lezzetli bir ekmek oldu.dagilmadi.cok tesekkurler.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.