Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Mart 2014 Salı

Haşhaşlı Çörek

1 kilo un
1 su bardagi süt
2 kesme seker
1 cay bardagi findik yagi veya sivi yag
  1 tatli kasigi tuz ve  1 cay bardagi su ( yeterli olmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Bu malzemelerle  yumusak bir hamur yapin kulak memesinden daha yumusak olacak, elinize yapisan bir hamur olmasin.Mayalanan hamurunuzu iki bezeye ayirin ve 10 dakika dinlendikten sonra ince bir sekilde acabildiginiz kadar acin. Oda sicakliginda yumsamis tereyagindan elinizle alarak  actiginiz hamura sürün, cekilmis ve az sivi yagla karistirdiginiz hashasida sürerek rulo yapin. Rulonuzu keskin bir bicak yardimiyla ortasindan kesip  burgu yapin.tepsinize yerlestirdikten sonra elinizle  bastirarak inceltin ve 20 dakika daha tepside kaldiktan sonra  üstüne yumurta sarisi sürün.220 derecede önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.




0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.