1 kilo un
1 su bardagi süt
2 kesme seker
1 cay bardagi findik yagi veya sivi yag
1 tatli kasigi tuz ve 1 cay bardagi su ( yeterli olmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Bu malzemelerle yumusak bir hamur yapin kulak memesinden daha yumusak olacak, elinize yapisan bir hamur olmasin.Mayalanan hamurunuzu iki bezeye ayirin ve 10 dakika dinlendikten sonra ince bir sekilde acabildiginiz kadar acin. Oda sicakliginda yumsamis tereyagindan elinizle alarak actiginiz hamura sürün, cekilmis ve az sivi yagla karistirdiginiz hashasida sürerek rulo yapin. Rulonuzu keskin bir bicak yardimiyla ortasindan kesip burgu yapin.tepsinize yerlestirdikten sonra elinizle bastirarak inceltin ve 20 dakika daha tepside kaldiktan sonra üstüne yumurta sarisi sürün.220 derecede önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim