MALZEMELER
75 gr. tereyağı
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı irmik
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı kadar un
şerbeti için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu
üzerine:
bütün fındık
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbet için şekeri ve suyu ocağa alın kaynatın.Kaynadıktan beş dakika sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
Tatlı hamuru için oda ısısındaki tereyağını yoğurma kabına alın.Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalan bir yumurta ve 1 yumurta akını yağa ekleyip kaşıkla karıştırın.Irmik,pudra şekeri,kabartma tozu,vanilyayı ekleyin karıştırın.En son yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya başlayın.Hamur kulak memesi kıvamında kıyır kıyır,ele yapışmayan bir hamur olmalı.
Kıvamını alan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın,hafifçe üzerine bastırın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,her birine bütün bir fındık koyun 160-170 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp 1 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine dökün ve en az 4-5 saat kadar şerbetini çekmesi için bekletin.Tarif: Anne eli
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim