Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Şubat 2014 Pazartesi

Kandil Simidi




250 gram tereyag
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
yarım çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
(1 – 2 çorba kaşığı mahlep) mahlepli sevenler için (mahlebinizin kokusu kuvvetli ise 1 çorba kaşığı da yeterli olur)
1 tutam tuz
göz kararı un
Üzerine:

1 adet yumurta beyazı
Susam ve çörekotu


Un haricindeki diğer malzemeleri karıştırın.
Malzemeleri koyarken kabartma tozunu sona saklayın. Hemen diğer malzemeler ile karıştırın ve sonra unu yavaşça ekleyin.
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra da susam ve çörekotuna batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Çok kızartmayın, pembe pembe olunca alın. Kendi sıcaklıkları ile de biraz renkleri değişiyor. Çok fırında tutmak, fazla kızartmak kurabiyeleri kurutur.
AFİYET OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.