Bu mantı Azeri-Kazak-Tatar- Özbek ve Rusların mutfağında çok yapılır
1 kilo un
1 yumurta
tuz ve su ile mantı hamuru sertliğinde hamur yapılır.
Bezelere ayrılır.tipki manti hamuru gibi acılır fakat bildiğimiz normal mantıdan daha büyük karelerde hamur kesilir.
ic malzemesi:
Dana kıymasının içine tavla zarı büyüklüğünde patates doğranır. Soganlari minik minik doğradıktan sonra havuç rendelenir.Tuzu ,karabiberi ve arzuya göre acibiber eklenir ve karıstılır. İnce kıyılmış maydanoz eklenir.Dereotuda koymuşlardı ama benim hic hoşuma gitmedi sevenler onuda ekleyebilir.
kestiğimiz hamurların içine ic harçtan konur. Nasıl anlatılır bilmiyorum ama :) önce bohca seklinde kapatıp, sonra iki tarafı çekilerek mekik sekli verilir veya istenilen şekilde kapatılır. Görmeniz lazım diyebilirim :) Ben bu yemeği Cecenistandan gelen Cecen kardeşlerimle birlikte yaparak öğrendim.Bu resimlerde o güne ait
Kapatma işlemi bittikten sonra mantowarka tenceresinin katları tek tek yağlanır ve hamurlar dizilir.katları üst üste konur .En alttaki tencereye su konur ve kaynatılır mantılarla dolu süzgeçler kaynayan su dolu tencerenin üzerine konur ve kapak kapatılır yaklaşık olarak 20 dakika pişirilir.
Sosları 3 cesit
Havuçlu sos : rendelenmiş havuçlar soganla birlikte kavrulur ve çok az salca tuz biber ve azda su eklenir.Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Domatesli sos : kabukları soyulmuş domatesler küp seklinde doğranır sıvı yağda kavrulur, ocaktan aldıktan sonra dövülmüş sarımsak eklenir.
Yoğurtlu sos : Bildiğiniz sarımsaklı yoğurt :)
Off nefis görünüyo kardeşim ellerine sağlık yiyenlere şifa olsun
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık nefiss görünüyor,ilk fırsatta deneyeceklerimin arasında..:)
YanıtlaSilg+
YanıtlaSilEllerine saglik cnm hmmm nefis :)
YanıtlaSilEllerine sağlık harika görünüyor farklı ve leziz görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm.
YanıtlaSilNefis görünüyor, çok lezzetli olmalı,elinize sağlık
YanıtlaSilCanım of of bu ne manzara böyle. Herşey bir yana benim için mantı bir yana. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilİlk fırsatta yapacağım inş. Ellerine sağlık bacım hayırlı akşamlar
YanıtlaSilBen tatarim ama türkiye de doğup büyüdüm ilk defa geçen sene yedim ama iç harcı bildiğimiz mantı harciydi fakat ben ilk defa bu tarifle bu mantiyi yapicam çok lezzetli görünüyor ağzım sulandı resmen size çok teşekkür ederim bacım Allah razı olsun sizlerden ozumuzu bize hatirlattıginız için hayırlı geceler
YanıtlaSil