500 gr. yoğurt
3 Yumurta 1 tanesi üzerine sürmek icin
1Tatlı kaşığı tuz
1Su bardağı ılık süt
1Su bardağı sıvıyağ
1Yaş maya
Alabildiği kadar un
Arasina sürmek icin tereyag
Yapılışı
İlk olarak maya ılık sütle eritilir sırasıyla yumurta,yogurt tüm malzemeler eklenip iyice karistirilir, azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir..
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayarak parçalar koparılıp açılır arasina eritilmemis ama yumusak tereyag sürülür, istenilen şekil verilir, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür ve arzuya göre susam,haşhaş veya çörekotu serpilip önceden ısıtılmış fırında pişirilir...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim