1 kilo un
1 su bardagi süt
2 kesme seker
1 cay bardagi findik yagi veya sivi yag
1 tatli kasigi tuz ve 1 cay bardagi su ( yeterli olmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Bu malzemelerle yumusak bir hamur yapin kulak memesinden daha yumusak olacak, elinize yapisan bir hamur olmasin.Mayalanan hamurunuzu iki bezeye ayirin ve 10 dakika dinlendikten sonra ince bir sekilde acabildiginiz kadar acin. Oda sicakliginda yumsamis tereyagindan elinizle alarak actiginiz hamura sürün, cekilmis ve az sivi yagla karistirdiginiz hashasida sürerek rulo yapin. Rulonuzu keskin bir bicak yardimiyla dilimlere ayirin ama sonuna kadar degil.Tepsinize yerlestirdikten sonra elinizle dilimleri saga sola yatirararak sekil verin ve 20 dakika daha tepside kaldiktan sonra üstüne yumurta sarisi sürün.220 derecede önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.
Ellerine sağlık afiyet olsun :) Haşhaşlı revani de çok lezzetli oluyor isterseniz onuda deneyin yapmadıysanız. Haşhaşla yapılan hamur işleri çok lezzetli oluyor emeğinize sağlık.
YanıtlaSilHaşhaşlı lezzetleri çok seviyorum bende bugün mavi haşhaşlı prenses tatlısı yaptım, ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlı canım yalnız resimlerin biraz daha büyük ve net olsa ben iyi göremiyorum ya :(
YanıtlaSilg +
Ellerine sağlık siedam nefiss olmuş eminim çok severim haşhaş mayalı hamura çok yakışıyor...
YanıtlaSilNefis gorunuyor, elinize saglik..
YanıtlaSilEllerine sağlık resimler hakkında aynı fikirdeyim resimler çok küçük
YanıtlaSilKahvaltılarda dahi hayır demeyeceğim bir çörek..ellerinize sağlık...g+
YanıtlaSil