Yöresel yemeklere devam nefis bir Gaziantep yemegi....
1 kilo bir kere çekilmiş yağlı kıyma Kuzu veya dana olabilir
2 kilo küçük sogan ( ben burda bu kadar küçüğünü buldum, normalde daha küçük olacak)
kimyon, tuz, karabiber,nar eksisi zeytin yağı
bu yemegin özelligi soğanların kabuklarıyla birlikte pişmesi,İlk önce soğanlarınızın kabuklarının ilk katini alin, yıkayın ,soğanları ortadan ikiye bölün dibine kadar ama birbirinden ayırmayın .Kıymanın içine tuz ,kimyon , karabiber ve 1 orta boy soğanı rendeleyip harcinizi hazırlayın. küçük köfteler yapin. Soğanların arasına köfteleri yerleştirip tepsinize dizin.2 yemek kasığı nar eksisi, 3 yemek kaşığı zeytin yağı, yarim cay bardağı suyu ve tuzu ekleyip karıştırın ve soğanların üzerine gezdirip 220 derecede önceden ısıtılmış fırında soganlar yumuşayıncaya kadar pisirin. fırından çıkarınca servise kadar tepsinin üzerini kapatın.Bence bu yemek mutlaka yağlı kıyma ile yapılmalı daha bir lezzetli oluyor. Ben bu tür yemekleri cay ile birlikte seviyorum.evdekiler yoğurdu tercih ediyor, gerisi size kalmış
Afiyet olsun....
çok istediğim halde hala yapamadım
YanıtlaSilellerine sağlık g +
Ellerine sağlık canım, bende hala fırsat bulup yapamadım,..
YanıtlaSilHarika bir lezzet soğan dolmasında sonra soğan kebabını da öğrenmiş oldum sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilSogan kebabini antepte yemistim, gercekten harika.elinize saglik..
YanıtlaSilsüper görünüyor
YanıtlaSil