6-7 adet küçük patlıcan
350 gr kıyma
1 büyük sogan
2 dis sarımsak
3 sivri biber
3 domates
Maydanoz ve dereotu
Tuz -karabiber
Kıymayı suyunu cekene kadar pisirin. Tuzunu ve karabiberini ilave edin.Siviyagi ekleyip küp doğranmış soğanlarla kavurun ,sarımsağı ekleyin,biberleride ekleyip kavurmaya devam edin. Rengi değişince küp doğranmış domatesleri ilave edip, domateslerle birlikte 10 dakika kadar pisirin. altini kapatıp, ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyin.dinlemeye bırakın.
Patlıcanları alacalı soyup bol yagda kızartın. Bu sefer orijinal olsun diye kızarttım ama genelde soymadan fırınlıyorum öyle daha hafif oluyor. Sizde fırınlayarak yapabilirsiniz.
Pisen patlıcanları tepsiye dizip ortasını acip hazırladığınız ic malzemeyle doldurun,fırına verin. pişmeye yakin yesil biber ve domates dilimlerini üzerine koyup tekrar 5- 6 dakika biberler kızarana kadar fırında tutun. Sıcak olarak servis yapin.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim