3 yumurta
1 fiske tuz
3 büyük cay bardağı un
2 türk kahvesi fincanı su
250 gr.suyu alınmış eritilmiş tereyag
1 tepsi için şerbet
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın.
Unun ortasını havuz gibi acip yumurtaları ekleyin.Su ilave ederek hamurunuzu yoğurmaya başlayın, 2 fincan suyun hepsini eklemeyin.kivamina bakarak eklemeyi yapin.15 dakika kadar yoğrulması lazim. Manti hamuru sertliğinde olacak.10 dakika kadar üzerini nemli bir bezle örterek dinlendirin.Dinlenen hamurdan 50 minik beze yapin. üzerini yine nemli bir bezle örtün.Acmak için 1 su bardağı un ile 1 su bardağı nişastayı karıştırın.5 er 5 er tepsinin boyuna göre acin.yağlanmış tepsiye açtığınız 5 yufkayı serin,kenarlarındaki fazlalıkları alin.Her 5 yufkada bir yağlayın.25 yufkanın hepsini tepsinize yaydıktan sonra 350 gr. dövülmüş ceviz veya fıstığı ekleyin.Tekrar 5er 5 er acarak 25 yufkayı bitirin. Toplamda 50 kat olacak. Baklavanızı istediğiniz sekilde dilimleyin.En son kalan yağı az ısıtıp baklavanızın üzerine her yerine gelecek sekilde dökün. 180 derecede 25-30 dakika kızarana kadar pisirin. serbette baklavada sicakkken şerbetini dökün. ben hemen dökmedim serbetim biraz ılıktı biraz fazla kıtır kıtır olmuş :)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim