Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

25 Ekim 2014 Cumartesi

Kozalak Çörek




250 ml. süt 
20 gram. Taze maya (  1/2 paket)
1 tatli kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı  üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur oluyor.
Aralarina sürmek icin 2 yemek kasigi tereyag veya margarin
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.) zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor.  Unu yavas yavas  ilave edin. 
Yoğurma kabınızın  kapağını kapatın.ve iki katına kadar  mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru  3 bezeye ayirin.ilk bezeyi acip resimdeki sekilde kesip eritilmis yagi  sürün ve genis tarafindan baslayip kozalak seklini verin. istediginiz sekilde kalibiniza yerlestirin.




Tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir. 



3 yorum:

  1. yağ yerine zeytinyağlı zeytinezmesi sürülse de güzel olur diye fikrim geldi :)))))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Büyük emek doğrusu. Ellerinize sağlık. :)

    http://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık görüntü nefis :)
    http://bedismutfakta.blogspot.com.tr/
    sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.