20 gram. Taze maya ( 1/2 paket)
1 tatli kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur oluyor.
Aralarina sürmek icin 2 yemek kasigi tereyag veya margarin
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.) zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. Unu yavas yavas ilave edin.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 3 bezeye ayirin.ilk bezeyi acip resimdeki sekilde kesip eritilmis yagi sürün ve genis tarafindan baslayip kozalak seklini verin. istediginiz sekilde kalibiniza yerlestirin.
Tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 3 bezeye ayirin.ilk bezeyi acip resimdeki sekilde kesip eritilmis yagi sürün ve genis tarafindan baslayip kozalak seklini verin. istediginiz sekilde kalibiniza yerlestirin.
Tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
yağ yerine zeytinyağlı zeytinezmesi sürülse de güzel olur diye fikrim geldi :)))))
YanıtlaSilellerine sağlık
Büyük emek doğrusu. Ellerinize sağlık. :)
YanıtlaSilhttp://mutfakkazanbizkepce.blogspot.com.tr/
elinize sağlık görüntü nefis :)
YanıtlaSilhttp://bedismutfakta.blogspot.com.tr/
sevgiler :)