Nar reçelini her zamankinden farklı yaptım bu sefer, baska reçel cesitlerini de bu şekilde yapabilirsiniz, Özellikle çilek ve böğürtlen reçeli bu şekilde çok güzel oluyor.
2 su bardağı tanelenmiş nar
yarim yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 cay kaşığı limon tuzu
Tereyağını tencerenize alin ve nar tanelerini ilave edip suyunu çekinceye kadar kavurun.Suyunu çekince sekeri ekleyin seker erimeye başlayınca suyunu ilave edip istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın. Ben genelde tüm reçellerimi bal kıvamında yapıyorum .Kıvamı istediğiniz gibi olunca limon tuzunu ilave edin bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.
Afiyet olsun.
nazar degmesin maaşallah çok beceriklisin bir şey soracaktımevde ekşi ve küçük taneli narım var olurmu acaba safiye acar tok
YanıtlaSilEksi nari degerlendirmenin en iyi yolu bence,cünkü benim narlarda eksi oldugu icin kimse yemedi, bende recel yaptim.
SilSieda hanım mrb ilk kez gördüm bu reçeli çok begendım goruntüsünü en yakın zamanda denicem inş sevgiler..
YanıtlaSilTesekkürler Vildan, dene mutlaka cok begeneceksin
Silbugün bende yaptım canım, denemek amaçlı, muhteşem bir tadı var, ben çubuk tarçın koydum ve limon eklemedim.Seninki de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık canım, selam ve sevgiyle, Cumhuriyet bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSilCubuk tarcinda yaksir, bir dahakine bende denerim insaallah, sizinde Cumhuriyet bayraminiz kutlu olsun
Silıyı akşamlar eıne sağık bende ayvaı ve emaı yapıyorum nefıs oluyor
YanıtlaSilBu tarifin yapım şekli çok farklı geldi bana. Nar reçeli yapmayı düşünüyorum. Acaba bu şekildemi yapsam dedim okurken. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil