4-5 büyük haşlanmış ezilmiş patates
1 kilo un
1 cay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket yas maya veya instant maya
Arzuya göre 2 cay bardağı cig krema
1cay bardağı ilik su ( suyunu hamurun kıvamına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz )
Patatesleri, unu,tuzu, zeytinyağını, kremayı yoğurma kabınıza alin. Mayayı ilave edin,suyu ilave ederek yavaş yavaş yoğurun.Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak. Mayalanmaya bırakın,mayalanan hamurunuzu tezgahınıza alin, kalıbınızın büyüklüğüne göre hamurunuzu ayırın.(Bu malzeme ile 3-4 ekmek yapıyorum. Kalıplarımın hepsi ayni büyüklükte degil) kalıba aldığımız hamurumuzu bolca unlayıp keskin bıcakla üzerine cizikler atın, yine 30 dakika kadar dinlendirin. Kalıpta yapmak istememiyorsanız istediginiz büyüklükte ekmekler yapin, normal firın tepsisinde yapın.180 derecede ısıtılmış fırından 40 -45 dakika kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim