Bu tür ekmekler hemen hemen bütün çerkes köylerinde yapılır. Tabi ki köy fırınında tadı çok daha güzel olur
Ben genelde 10 kilo yapıyorum ...
Resimdekilerin hepsi ayni tarifle yapılmıştır.
1 kilo un
1 yas maya
150 ml.süt veya yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 kücük cay bardağı zeytinyağı
Bazen su yerine evde yaptığım peynirin suyunu kullanıyorum öyle daha lezzetli oluyor
Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup,kulak memesinden daha yumuşak
bir hamur olana kadar su ekliyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan
hamuru baya büyük bezelere ayırıyoruz,hamurun hepsi bitince ilk yaptığımızı
elimizle çok bastırmadan acıp, çatalla üzerine cizikler atin.Birkaç yerinden
deldikten sonra üzerine yoğurt sürüp , ben genelde odun sobasında pişiriyorum ama normal
fırında 220 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
Normal fırında nasıl pişer acaba onu düşünüyorum.Odun ateşinin verdiği tat olur mu ? Hele ki elektrikli fırında :(
YanıtlaSilşu ekmeklerin güzelliğine bak ya. odun sobası almak şart oldu.
YanıtlaSil