Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

25 Ocak 2015 Pazar

ODUN ATESİNDE ÇERKES EKMEKLERİ



Bu tür ekmekler hemen hemen bütün çerkes köylerinde yapılır. Tabi ki  köy fırınında tadı çok daha güzel olur









Ben genelde 10 kilo yapıyorum ...

Resimdekilerin hepsi ayni tarifle yapılmıştır.

1 kilo un 


1 yas maya


150 ml.süt veya yoğurt suyu


1 tatlı kaşığı tuz


1 kücük cay bardağı zeytinyağı


Bazen su yerine evde yaptığım peynirin suyunu kullanıyorum öyle daha lezzetli oluyor


Tüm malzemeleri yoğurma kabına koyup,kulak memesinden daha yumuşak


 bir hamur olana kadar su ekliyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.Mayalanan

 hamuru baya büyük bezelere ayırıyoruz,hamurun hepsi bitince ilk yaptığımızı

 elimizle çok bastırmadan acıp, çatalla  üzerine cizikler atin.Birkaç yerinden
deldikten sonra üzerine yoğurt sürüp , ben genelde odun sobasında pişiriyorum ama normal 

fırında 220 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişiyoruz.




2 yorum:

  1. Normal fırında nasıl pişer acaba onu düşünüyorum.Odun ateşinin verdiği tat olur mu ? Hele ki elektrikli fırında :(

    YanıtlaSil
  2. şu ekmeklerin güzelliğine bak ya. odun sobası almak şart oldu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.