Patatesleri biraz diri kalacak şekilde haşlayın.Ortadan ikiye bölün.Verevine yada enine boyuna çizikler atın .Tuz biber, ezilmiş sarımsak istediğimiz baharatla lezzetlendirip birazda zeytinyağı gezdirip, fırçayla patateslerin üzerine sürün, zeytinyağı yerine küçük tereyağı parçaları koyabilirsiniz.ve sıcak fırına atıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Kesikleri güzel atalım ki patatesimiz açılsın.Eğer olmamışsa fırından çıkarıp kesiklerin üzerinden geçebilirsiniz.Kahvaltı veya etlerin ızgaraların yanına da çok yakışacaktır.Afiyet olsun.
Kekikle yaptıklarım çok lezzetliydi ama fırında unutmuşum :)
Et yemeklerinin yaninda harika bir garnitür ellerine saglik siedam bu cok tutulacak cok
YanıtlaSilNefis görünüyor ben üzerine derin çizgiler atarak değil ama baharatlı ve yağlı olarak bu şekilde et ve tavuk yemeklerinin yanınsa yapıyorum ,gerçekten güzel oluyor bu şekilli hali de pek bi afilli olmuş ellerine sağlık Siedam…
YanıtlaSilSevgiler…