Hamuru için :
1 kilo un
1 paket yas maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet kesme seker
2 büyük çay bardağı süt
1 büyük çay bardağı su
Bu malzemelerle hamurunuzu yoğurun, mayalanmaya bırakın.Bu arada iç malzemelerini hazırlayın. Iç malzemesinde miktarı kendinize göre ayarlayın.
Kıymalı pide için :
Kıymayı küp doğranmış soganla birlikte kavurun,yesil biberi ilave edip biraz daha kavurun.minik doğranmış domatesleri,maydanozu tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
Patatesli pide için :
Haşlanmış patatesleri küp seklinde doğrayıp soganla birlikte soteleyin.Tuz ve baharatlarını ilave edin. ocaktan aldıktan sonra maydanozunu ekleyip karıştırın.
Ispanaklı pide için :
Temizlenmiş ıspanakları doğrayıp beyaz peynir ve kasar peyniri ekleyip tuzunu kontrol edin. Tuz eksikse ilave edin, peynirim tuzlu olduğu için ben tuz koymadım.
Sonra resimde gördüğünüz şekilde veya arzu ettiğiniz şekilde pidelerinizi yapin. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Ellerine saglik cnm süper bir görüntü cok degisik mis mis afiyet olsun
YanıtlaSilharika ellerine sağlık Sieda'cığım
YanıtlaSilçok özür dilerim...bloğuna üye değilmişim... laptoptan girince farkettim ve hemen üye oldum Sieda'cığım
YanıtlaSil