Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

13 Mart 2014 Perşembe

FIRINDA BRÜKSEL LAHANASI


Brüksel lahanasını bir de böyle deneyin :)
1  kilo brüksel lahanasını  1 tatlı kaşığı tuz ve bir su bardağı su ile haşlayıp suyunun yarisini süzün.
1 su bardağı un, 1 cay kaşığı tuz ve az süt ekleyerek  yufkanızın hamurunu hazırlayın.(Eğer hazır yufka kullanacaksanız 2 tane yufka )
Hamurunuzu yufka inceliginde tepsinizin boyunda büyük olarak acın.Tereyağıyla yağladığınız tepsinize yufkanızı yerleştirin, tepsinin dışına taşsın.1 adet büyük patatesten oldukça ince dilimler yapın ve yufkanın üzerine tek sıra olarak dizin.Üzerine haşladığınız lahanalarinizida dizin.

4 yumurta
1 küçük  kahve fincanı süt
1 küçük kahve fincanı mısır unu veya normal un
2-3 dis dövülmüş sarımsak
1 cay kaşığı kekik
karabiber ve çok az tuz 
ekleyip iyice çırpın ve lahanalarınızın üzerine dökün ve tepsiden sarkan hamurların fazlasını kesin, 2 cm kadar bıraktığınız  hamurun kenarlarınıda lahanaların üzerine doğru yerleştirin.Elimde daha önce sıvı yagda kavurduğum bademler vardı ben onları da hamurun üzerine dizdim. Olmasa da olur tabi ki
200 derecede önceden ısıtılmış fırında  20 dakika tepsinizin üstünü başka bir tepsi ile kapatın sonra tepsiyi üzerinden alıp üzeri kızarana kadar pişirin. 
AFİYET OLSUN


9 yorum:

  1. lahanayı sevdirtecek bir tada benziyor canım çok farklı olmuş ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ve esim cok begendik ama cocuklara yedirmeyi yine becerenedim,diyet yemegi gibiymis :)) Cok tesekkürler

      Sil
  2. becerikli kadın hayranım sana :) elde hamur açıyorsun değişik lezzetler pişiriyorsun
    ellerin dert görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacim senin gibi mutfakta harika olan birinden bunu duymak cok güzel , cok tesekkürler

      Sil
  3. değişik ve güzel olmuş..çocuklara böyle sağlıklı tarifler yedirmek çok zor..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Arzu hanim, ne yapsam yemiyorlar , yine kandiramadim :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım. Hem değişik hem de lezzetli bir tarif olmuş....Afiyetler olsun. Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Hiç yemediğim birşey brüksel lahanası! Tadı nasıl acaba? :) Bir gün deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık. Nefis görünüyor. <3

    YanıtlaSil
  6. Harika olmuş Siedacığım, fırında beşamel sosu le yapıyorum ama hamurlu olarak denememiştim iyi fikir, ellerine sağlık..Nazo

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.