Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Mayıs 2019 Çarşamba

Kabak Ekmek

2 dilim bal kabağı  
1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1 paket yaş maya 
2 tatlı kaşığı bal 
1,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un ( 1 kilo kadar ) 

Yapımı: 2 ince dilim soyulmuş bal kabağını küçük küçük doğrayın. Üzerine gelecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra suyunu iyice süzüp püre haline getirin. Hamur yoğurma kabına 1 su bardağı bal kabağı püresini koyun. Ilık su ve sütü bir kaseye  koyup içine mayayı ilave edip ezin. Biraz mayanın kabarmasını bekleyin. Bal kabağının üzerine sütlü karışımı dökün. Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğurunuz. Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.

  Yesil hamur için  1 su bardağı kadar ıspanak püresi gerekiyor, yukardaki ölcülerin yarısını  kullanarak hamur yapın. bal kabağı yerine blendardan geçirdiğiniz ıspanak ilave edin.
Mayalanan hamurlardan ilk yesil olan hamuru acın  ve içine bal kabaklı hamuru yerleştirip dikkatlice kapatın , kapattığınız yer tepsiye gelecek.





Fotoğraftaki gibi kalın iple  ortasına hamur bezesini koyun,sıkmadan bağlayın. Yağlanmış tepsiye veya kağıt serilmiş seyrek dizin. 10-15 dakika tepside mayalandırdıktan sonra,  175 derecede Isınmış  fırında  pembe renkte kızarana kadar pişirin.  Piştikten sonra iplerini kesin.

Bu ölçüyle oldukça büyük bir ekmek oluyor. O yüzden ölcüleri yarı  yarıya yapabilirsiniz.

1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.