Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

23 Mart 2014 Pazar

YABANi SARIMSAKLI OMLET- Honki-Hö'şi..

Hafta sonunda yine uzun orman yürüyüsleri yaptik, neler buldum neler :) Cecenistanda bu aylarda cok toplanir ve bircok hastaliga sifadir. Cecencede Honk ismiyle bilinir.
Ormanin sadece bir bölgesinde her yer yabani sarimsak doluydu, dayanamadim topladim ve eve gelince dogal sifa kaynagiyla cok güzel bir omlet yaptim ...


Tereyagi eritin ve 1 adet dogranmis aci biberi kizartin, sonra dogradiginiz yabani sarimsaklarida ekleyip kavurun, ama cok rengi degismesin, tuzu ve karabiberinide ekleyin,üzerine cirpilmis yumurtalarida ekleyip yumurtalari pisene kadar karistirin.Arzu ederseniz yesil sogan ve maydanozda ekleyebilirsiniz.




8 yorum:

  1. hem doğal hem lezzetli :) elinle topladın yumurtalar da bahçeden ooh şifa olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler, hersey organik olunca tabiki dahada lezzetli

      Sil
  2. Canım eminim nefistir. Otlar biraz beni korkutsada bildiğimiz otları yapıp yemek hem farklı hem de sağlıklı oluyor. Annem bir gün bir ot getirmiş. Bir baktım netleme yapamıyorum. Sarhoş etti beni. Hayatta içki içmedim / içmem. Sarhoş oldum. Netleyemiyordum çevreyi. Nabzım düştü 5'e. O gün bugündür ot deyince aklıma geliyor. Tabi bildik otlar için demiyorum. Ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otlar konusunda cok dikkatli olmak lazim, bazilari öldürücü etkiye bile sahip oluyorlar,mesela yüksük otu cok zehirli iyi tanimadan elimi bile sürmem cünkü deriye temasla bile zehirleyen otlar var,cok tesekkürler bu uyarin icin

      Sil
  3. ellerine sağlık.. Ne güzell .. taze cik - sıcacık- sağlıklı yemekler..

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım. Çok lezzetli görünüyor.. Ben otçuyum , gördümmü dayanamıyorum..:)) G + yapıyorum..:))

    YanıtlaSil
  5. ne güzel olur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.