Daha öncede yapmıştım ama bu sefer kışlık sebzeleri daha fazla kullandım. Özellikle et ve tavuk haslarken çok lezzetli oluyor. Bütün yemeklerinizde lezzetlendirici olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Benim ölcüler çok fazla gelirse siz kendinize göre çoğaltıp azaltabilirsiniz ama ben çok yapmanızı tavsiye ederim.
2 kilo kaya tuzu
4 orta boy soğan
1 adet pırasa
2 patates
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 bas soyulmuş sarımsak
1/2 kereviz
6 adet havuç
Kırmızı ve yeşil biber
Aklınıza gelebilecek her türlü sebzeyi ilave edebilirsiniz.
Bütün malzemeleri doğrayın ve kaya tuzu ile karıştırıp fırın tepsisine yerleştirin. Fırını ilk 10 dakika 100 derecede çalıştırın.Sonra 75 derecede içindeki yeşillikler kuruyana kadar fırınlayın.
Arada alt üst yapın. Fırın kapağının arasına tahta bir kaşık koyarsanız kolay kuruyor ,yoksa nemlenme olduğu için kuruması uzun sürüyor. Sabırla beklemeniz gerekiyor baya uzun sürüyor. Ben sobanın fırında yaptığım için elektrik harcama derdi de yok :)
Yaklaşık olarak 4-5 saat sürüyor iyice kuruması.Bu işlemden sonra soğuyunca Hepsini birlikte robottan geçirip inceltin ve arzu ettiğiniz her yerde kullanabilirsiniz. Mümkün olduğu kadar fazla yapabilirsiniz. Nemli olmayan bir yerde 1 sene boyunca tazeliğini koruyor.
Harika olmuş ellerine sağlık. süper ev yapımı tuzot.
YanıtlaSilTesekkürler Nursevin hanim
Silçok güzel bir tarif evde olduğum bir zaman mutlaka deneyeceğim canım eline sağlık www.hadisofraya.com
YanıtlaSilSüper...Mutlaka yapacağım ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık tatlım..Çok sağlıklı bir tuz olmuş..:)
YanıtlaSilHarika... bidaki yaptığımda ben de pırasa falan koyacaģim inşallah Sieda'cığım... harikasın seeeennn
YanıtlaSil... keşke komşu olsaydık daha neler neler öğrenirdim sizden.... çok öptüm
ben de buna benzer bir şey yapıyorum tuza çeşitli baharatlar karıştırıyorum ama bu kadar detaylı değil..
YanıtlaSilKesinlikle denenmeli. Doğal ve sağlıklı.
YanıtlaSilTarifi yazdım hemen en kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNe kadar güzel bir fikir. Ellerinize sağlık... Yemeğe, çorbaya, salataya herşeye yakışır.
YanıtlaSilhazırların içinde ne olduğu belli değil eline sağlık canımsın
YanıtlaSil2 kg tuz cok degilmi
YanıtlaSilHayır çok değil ama isterseniz siz tuzunu azaltıp sebzesini çok yapabilirsiniz. Bunu yemeklerde tuz olarak kullanıyorum
Sil