Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Mayıs 2014 Pazartesi

Susamlı Poğaça

Malzemeler
500 gr. süzme yoğurt

1 Yumurta  ve 1 yemek kasigi pekmez üzerine sürmek icin
1 Tatlı kaşığı tuz
500 ml.ılık süt
500 ml. sıvıyağ
1 Yaş maya
1Paket  kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( malzemeyi azaltip daha az yapabilirsiniz ) benim tepsilerime göre 4 tepsi cikiyor)

iç malzemesi
Beyaz peynir
Maydonoz

Yapılışı
İlk olarak maya ılık sütle eritilir sırasıyla  siviyag  yogurt ve 
kabartma tozu eklenip azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletilir..
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayarak parçalar koparılıp açılır iç malzemeden konularak istenilen şekil verilir,yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir üzerlerine yumurta ile karistirdigimiz pekmez sürülür ve  susama daldirilip  önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında pişirilir..
Afiyet olsun..


6 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.