Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

23 Mayıs 2014 Cuma

Zeytinyağlı Sarma




 Bahçemin  üzüm yaprakları çıktı taze taze sarma yapmadan olurmu hiç :)
Bahçeden topladığım yaprakları  yıkayıp büyükçe bir cam kaseye yerleştirdim,üzerine kaynar su döküp beklettim  salamura yapmayacağım için hic tuz eklemedim.ic malzemesini hazırlarken tuzunu ona göre ayarlamayı düşünüyorum.Yapraklardan bir kavanoz kadar kaldi onlarda rulo haline getirip kavanoza yerleştirdim üzerine bolca kaya tuzu ekleyip , kaynar suyu ekledikten sonra kavanozun kapağını kapatıp ters çevirdim. bu şekilde 1 sene boyunca hiç bozulmadan kullanıma hazı r oluyor,genellikle hep  bir tencereye yetecek şekilde salamura yapınca  açınca bozulmuyor.

MALZEMELER


1 kilo üzüm yaprağı ( salamura veya taze yaprak)

2 su bardağı pirinç
3 orta boy sogan
1 cay bardağı zeytinyağı
reyhan
taze veya kuru nane
maydanoz
tuz, karabiber, tarçın
1 kesme seker
istege göre cam fıstığı ve kus üzümü ( ben bu sefer koymadım )
Tencerenize yağınızı koyarak çok ince doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun, önceden ıslattığınız pirinçlerinizi ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ve sekeri ilave edin.Pirinçlerin üzerini  1 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.kaynar kaynamaz  ocağınızın altini en aza getirin.Suyunu çektikten sonra, reyhan, nane, maydanoz, karabiber, tarçın ( 1 cay kaşığı ) ve maydanozuda ekleyip demlenmeye bırakın.Artık sarmaya baslayabiliriz.
Bazıları masa üzerinde sararlar ama ben avucumun içine yaprağı sererek yapıyorum :)
Yaprağınızı düz bir yere serin  içine bir kalem kalınlığında içinizden koyun ve sigara böreği sarar gibi sarin, sardığınız yaprakları tencereye koymadan önce 1-2 yaprağı tencerenin içine serin.sarmalarınızı tencereye muntazam olarak dizin. üzerini gececek kadar su ekleyip üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşte suyunu kontrol ederek pişirin. Sarmaları pişirirken henüz olmamış üzüm koruklarından veya olgunlaşmamış eksi erik ekliyorum ekşiliği tam oluyor. Servis yaparken veya pişirirken limon suyu ilavesiyle ayni tadi sizde yakalayabilirsiniz.
 Afiyet olsun






9 yorum:

  1. nefis çok severim , zeytinyağlı sarma yemesi doyum olmaz sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Zeytinyağlı sarma en nefis klasikler arasında yerini hep koruyacak:)hiç bir şey yerini dolduramaz..:)elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bende çocuklarımda yaprak sarmaya bayılır ellerinize emeğinize sağlık afiyet olsun.Zeytinyağlı yaprak sarması gibisi yok bence :))

    YanıtlaSil
  4. her zaman sevmişimdir ellerine sağlık canım sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık çook severim zeytinyağlı sarmayı, olsada yesek..:)

    YanıtlaSil
  6. Ohhhh missss olsada yesem bu saatte bu lezzeti…
    Ellerine sağlık canım…
    Helede bahçeden toplanan asma yaprağı yokmu ahhh ahhh çocukluğuma gittim anneannemin üst bahçesinden toplardık merdivenlerin üzeri sarılıydı asmalarla …
    Afiyetler olsun canım…
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. maşallah çıkmış yaprakların afiyetle tüketin
    g +

    YanıtlaSil
  8. yaprak sarmasını çok severim.Helede taze üüzm yaprağı ekşi ekşi olur hafif hafif

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.