Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Haziran 2014 Salı

Çeçenistandan Sebzeli Et Çorbası (Jijig Çhorp)





Cecenistandan gelen misafir kizimiz Naidanin bizim icin yaptigi corba cok lezzetli olmustu,ellerine saglik...
Bizim alistigimiz corbalardan degisik, daha cok sulu bir ana yemek gibi diyebilirim :) 
Ramazan yaklasirken  degisik corba tarifleri arayanlar icin güzel bir corba



300 gr kuşbaşı et ile   2 litreye yakin su 1 adet  sogan, 1 yesil biber,1 adet havucu tencerenize alin. orta ısıda  pişmeye bırakın.( hepside küp seklinde doğranacak) etlerin pişmesine yakin  4-5 adet büyük doğranmış patatesi ekleyin,tuzunu ve karabiberini ilave edin.

Patates ve etler pişince ince doğranmış yeşil sogan, maydanoz ekleyin.  Başka bir tavada  1 küçük yesil biber, yarim havuç, yarim domatesi ( minik küp seklinde doğranmış olacak)  

Çok az zeytinyağında kavurun. 1 kasık domates salçasını ekleyip beraber kavurun. Pişen çorbaya ekleyip  bir tasım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Servis yaparken üzerine kıyılmış yeşil sogani unutmayın.

Arzuya göre patateslerle birlikte elde kesilmiş erişte veya herhangi bir makarna  ekleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun...


5 yorum:

  1. Elinize sağlık, yine farklı orjinal bir tarif:)

    YanıtlaSil
  2. Çorbadan çok yemek olmuş ellerine sağlık çeçen kızımızın sizinde emeğinize sağlık yazıp bizlere sunduğunuz için sevgiler bıraktım.

    YanıtlaSil
  3. çok hoş ve farklı bir tarif ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.