Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

17 Temmuz 2014 Perşembe

KAYMAKLI BADEMLi SULTAN PİLAVI


300 gr. kuşbaşı et
1 cay bardağı  kabukları soyulmuş badem
1 cay bardağı üzüm
1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su veya et suyu
yarim su bardağı cig kaymak (schlagsahne)
2 büyük kuru sogan
Tuz,karabiber,
yarim cay kaşığı tarcin
2-3 yemek kaşığı tereyag
1 küçük dis sarımsak
Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin.

 Öncelikle etlerinizi tencereye alin kendi suyunu cekene kadar pişirin. Karabiber, tuz, kimyon ve tarcini ekleyip harmanlayın.Baska bir kaseye alin.Tereyağını  ayni tencereye koyup bademleri ilave edin  kavurun.Küp seklinde doğranmış soğanları ve 1 diş sarımsağı ince dilimleyip  tencerenize ilave edin ve hafif kavurun.Etlerinizi  kavurduğunuz soğanların üzerine düzgünce  koyup kaşığın tersiyle düzeltin,sonra nohutu ,üzümü ve yıkanmış pirinçleri ekleyin ama karıştırmayın.






Suyunu  kremasını ilave edip kaynamaya başlayınca altini azaltıp pişmeye bırakın.Dinlendirdikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapin.
Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. Tam bir sultan pilavı olmuş …
    Ellerine sağlık Siedacım…
    Afiyetler olsun Hayırlı İftarlar Dilerim...

    YanıtlaSil
  2. sultanlara layık nefissss afiyetle
    g +

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık harika görünüyor sunumda çok şık
    ama bzide değişik pilavlar yenmiyor ya :(

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.