Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

2 Eylül 2014 Salı

SOYA SOSLU TAVUK SOTE



Gece yarısında mutfağa girmeyi alışkanlık yapan oglumun tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Ev halkını kokusuyla davet edip gece yarısı  bu tip yemekleriyle  hepimizi  sofra başına toplamayı başarıyor. Yabana atılmayacak kadar da güzel yapıyor laf aramızda :)) Mutfagida toplamayı öğrense daha çok izin verecem yemek yapmasına.... Gelelim basit o ama o kadarda lezzetli tarifimize, oglumun anlatımıyla ...
1 kilo tavuk gögsü
1 sogan
1 demet yesil sogan
1 kırmızı dolmalık biber
2 yesil sivri biber
1 cay bardağı haslanmış mısır
1 tutam maydanoz
yarim küçük cay bardağı sıvıyağ  ( biz ceviz yağı kullandık )
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı  fıstık ezmesi ( olmasa da olur )
tuz ve baharatlar


Biberleri soğanı küp seklinde doğrayın. Tavuk etlerini  kuşbaşı doğrayın.suyunu cekene kadar  derin bir tavada pisirin. Suyu çekince yagini ekleyip, hafif kızartın.soğanı ve biberleride ekleyip soteleyin. Bu işlemleri hep ocağınızın en hızlı ayarında yapın.Soya sosunu ve baharatları  ve mısırı ( karabiber,pul biber ve curry )tuzunu soya sosundan sonra ekleyin çünkü soya sosuda çok tuzlu oluyor.Biberleri  hala diri iken ince doğranmış yesil soğanı ve maydanozu ekleyin ve 2 dakika  soteleyin.  Yemegimiz servise hazır :))



3 yorum:

  1. Bugünlerde yoğunluk ve bloğumdan soğumam günlerdir ne tarif ekliyorum nede ziyaretler. usuruma bakma. Tarifin çok güzel ellerine sağlık. İnşallah bugün biriken fotolarımı düzenleme gücüm gelir benimde. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ne mutlu sana maşallah oğluna da çok lezzetli olduğu belli görüntü süper

    YanıtlaSil
  3. Oğlunuzun eline sağlık Harika ve iştah açıcı olmuş size afiyet olsun :(

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.