Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

4 Kasım 2014 Salı

Haşhaşlı Minik Çörekler



Hamur için :
1 kilo un
2 yemek kaşığı seker
1 maya
1 cay bardağı sıvı yağı
1 cay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
 su
Ic malzemesi :
 1,5 su bardağı dövülmüş haşhaş
1 cay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin ( Margarini hic kullanmıyorum bunuda belirtiyim )
Arzuya göre dövülmüş findik veya ceviz
Bu malzemelerin hepsini karıştırıp ic malzemesini hazırlayın.

Unun ortasını havuz gibi acın ve mayayı ,sekeri ve sütü ilave edip mayayı  elinizle ezerek eritin.tuzunu ve su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında  hamurunuzu yoğurun. 30 dakika Mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurunuzdan 4-5 adet beze yapin.Her bezeyi açabildiğiniz kadar acin ama çok inceltmeyin. Ic malzemeden her yerine gelecek şekilde sürüp rulo yapin. Rulodan 3-4 cm kalınlıkta parcalar kesip istediğiniz şekli verin.190 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.fırından çıkınca pudra şekeri serpebilirsiniz.






2 yorum:

  1. ellerine sağlık. yaklaşık aynı malzemelerle bende bugün çörek yaptım. Şekli farklı olmuş ..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım benim…
    Poğaçayı bende bu tarifle yapıyorum sadece yumurta ilavesiyle ve yumuşacık nefisss oluyor.
    Şekillerse on numara her zamanki gibi…
    Sevgilerimle…

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.