Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Nisan 2015 Salı

Enerji Sepetleri

Evde bahar temizliği yaparsan her kutunun içinden azcık kuru yemiş çıkarsa ne olur :)  işte böyle sepetçikler olur tabi ki....






25-30 adet için 
===============
400 gr beyaz susam (2 su bardağı)
2  büyük cay bardağı beyaz şeker
3 yemek kaşığı limon suyu
1/2 su bardağı bal
3 yemek kaşığı su. 


 Teflon tavada iki bardak şekeri  koyun, orta   ısıda şeffaf karamela olana kadar karıştırın, karamela olmaya başlayınca üzerinde  bal, su  ve limon suyunu karıştırın, kabarcıklar oluşmaya baslayacak, ocağınızın üzerinden alıp susam ekleyip karıştırın tüm malzemeyi birleştin. Ocağın üzerine tekrar alin.Yakmamak için çok düşük bir ısıda 2 dakika daha ısıtın. 2 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Sonra kaşıkla alarak ya silikon kalıba veya elinizle sekil vererek sepetler yapın.Elinize  plastik eldivenlerden takın.Çok çabuk sertleşiyor, ben sobanın kenarına yakin yere koydum.ılık olarak çalışması daha kolay oldu, benden tavsiye minik sepetler yapın. sepetlere göre saplarınıda yapın.Serin bir yerde soğumaya bırakın.








Dolgu malzemeleri :
250 gr.Karısık kuru yemişler ( ceviz,findik,badem,kuru üzüm,kaju  v.s.)  karısık olarak satılan paketlerden kullanabilirsiniz.
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı bal
1/2 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı limon suyu 
3 yemek kaşığı su.
Kuru yemişleri düşük  ısıda birkaç dakika  kavurun.
1 bardak şekeri  yukardaki gibi  şeffaf olana kadar eritin. karamellesmeye başlayınca  bal, su,limon suyu ve tarçıni ekleyin ve iyice karıştırın. Kavrulmuş kuru yemişleri ilave edin karıştırın. kaşık yardımıyla sepetlere doldurun.Sepetlerin saplarinida bu karışımla birlikte tutturun. Üzerini istediğiniz gibi kiraz şekerlemesi veya file bademle süsleyin.Süsleme isini hemen yapmanız lazım yoksa tutmuyor. 










6 yorum:

  1. Muhtesem güzeler ellerine saglik inan bunlari yemeye kiyamaz insan

    YanıtlaSil
  2. Çok uğraşmışsınız. Ellerinize sağlık.. Çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba ellerinize sağlık yine muhteşem bir tarif çok tşkr ederim aşamalı fotoğraflarla tariflerinizi yayınladığınız içinn :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım bunlara kendimi iyi hissetsem şu an kalkar yaparım.
    Ellerine sağlık canım benim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ok güzzel olmuş sepetler. ellerinize sağlık. tam bir lezzet bombası

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.