Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan şeftali kebabının şeftali ile uzaktan yakından ilgisi yoktur, Rivayete göre Kıbrıs ta ilk kez yiyen yabancı birisi sormuş yemegin adı nedir diye, yapan ustanın adıda Ali ustaymış, şef Ali kebabı demis, Kıbrıs sivesiylede zamanla şef Ali olmuş şeftali :) Hatta esim bile sordu bunun içine şeftali mi koydun diye :)
1 adet kuzu gömleği 500 gram karışık kıyma ( dana ve koyun ) 1 demet maydanoz 2 adet soğan 2 adet domates 5 adet sivri biber Tuz Karabiber Kimyon | ||
Yapılışı:
Kuzu gömleğini ılık su dolu bir kabın içerisine koyun. Yumuşasın bu sayede gömlek açılıp büyür gerçek ölçülerine ulaşır,sarma işlemi kolaylaşır Soğanı rendeleyin. Maydanozları çok ince kıyın.
Kıymayı soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ile birlikte iyice yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın.
Kuzu gömleğini de makas ile ayırdığınız köfteleri sarabilecek büyüklükte 5 parçaya kesin.Kuzu gömleğinden bir parça alın, köfteyi koyun. Yaprak sarar gibi içindeki köfte görünmeyecek şekilde sarın. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar ızgarada 20 dakika pişirin. Izgarada pişirilmiş domates ve biberle birlikte servis tabağınıza alıp sıcakken servis yapın.Kuzu gömleği köftelere çok değişik bir tat veriyor,inanın her mangal yaptığınızda seftali kebabida yapacaksınız.
Kuzu gömleği nedir ?
Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.
|
her şeyi anladım da kuzu gömleği nedir munbar mı yoksa ??
YanıtlaSilHayir mumbar degil :) Kuzu gömleği nedir ?
YanıtlaSilKuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.
Süper bir yemek... Trakya'da ciğerlisini yaparlar bildiğim kadarıyla. Kurban bayramlarında yoğun yapılan bir yemektir. Çokta güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSil