Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

2 Temmuz 2015 Perşembe

Şeftali Kebabı

Kıbrıs mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan şeftali kebabının şeftali ile uzaktan yakından ilgisi yoktur, Rivayete göre Kıbrıs ta ilk kez yiyen yabancı  birisi sormuş yemegin adı nedir diye, yapan ustanın adıda Ali ustaymış, şef Ali kebabı demis, Kıbrıs sivesiylede  zamanla şef Ali olmuş şeftali :) Hatta esim bile sordu bunun içine şeftali mi koydun diye :)




1 adet kuzu gömleği
500 gram karışık kıyma ( dana ve koyun )

1 demet maydanoz
2 adet soğan
2 adet domates
5 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
Kimyon

Yapılışı:
Kuzu gömleğini ılık su dolu bir kabın içerisine koyun. Yumuşasın  bu sayede gömlek açılıp büyür gerçek ölçülerine ulaşır,
sarma işlemi kolaylaşır Soğanı rendeleyin. Maydanozları çok ince kıyın. 

Kıymayı soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyon ile birlikte iyice yoğurun. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Daha sonra kıymayı 5 eşit parçaya ayırın. 

Kuzu gömleğini de makas ile ayırdığınız köfteleri sarabilecek büyüklükte 5 parçaya kesin.Kuzu gömleğinden bir parça alın, köfteyi koyun. Yaprak sarar gibi içindeki köfte görünmeyecek şekilde sarın. Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar ızgarada 20 dakika pişirin. Izgarada pişirilmiş domates ve biberle birlikte servis  tabağınıza alıp sıcakken servis yapın.Kuzu gömleği köftelere çok değişik bir tat veriyor,inanın her mangal yaptığınızda seftali kebabida  yapacaksınız.



Kuzu gömleği nedir ?
Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.

3 yorum:

  1. her şeyi anladım da kuzu gömleği nedir munbar mı yoksa ??

    YanıtlaSil
  2. Hayir mumbar degil :) Kuzu gömleği nedir ?
    Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan ayıran zar kısmı.Oldukça yağlı olur ve bazı kebabı türlerini yaparken sarmak için kullanılır. Bir nevi paketleme isini görür.

    YanıtlaSil
  3. Süper bir yemek... Trakya'da ciğerlisini yaparlar bildiğim kadarıyla. Kurban bayramlarında yoğun yapılan bir yemektir. Çokta güzel görünüyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.