Bal kabağını kadayıfla kaplayıp pekmezle şurup yapıyoruz ve muhteşem sonuç :)
-500-600 gram kadayıf
-1 su bardağı pekmez
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 kg bal kabağı
-çubuk tarçın, karanfil, kakule
-150 gr ceviz
-150 gr tereyağı
-servis için bir miktar kaymak
Yapılışı
-Kabaklar 4-5 uzunluğunda olacak şekilde doğranır, bir tencereye alınır.
-Tencereye kabaklar konmadan önce 1 çubuk tarçın, 6-7 kakule, aynı miktar karanfil konur
-Üzerine pekmez, toz şeker ve su ilave edilir.
-Kısık ateşte kabaklar orta pişmiş hale gelene dek pişmeye devam edilir.
-Pişen kabaklar soğumaya alınır.Eritilen tereyağı kadayıfların üzerine dökülür ve harmanlanır.Soğuyan kabaklar düz bir zemine serilmiş bir parça kadayıfın içine konur ve sarma formuna gelecek şekilde sarılır.
-Sarma yerine aynı işlemi, muffin kalıpları ile de yapabilirsiniz.
- önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirilir.
-Fırından çıkan kadayıfların üzerine kabakların piştiği sos ilave edilir. Ceviz ve kaymak ile servis yapılır.
-Eğer kabakların piştiği sos kalmadı ise pekmez, şeker ve su karışımı ile hafif bir şerbet hazırlanır.
-1 su bardağı pekmez
-1/2 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı su
-1 kg bal kabağı
-çubuk tarçın, karanfil, kakule
-150 gr ceviz
-150 gr tereyağı
-servis için bir miktar kaymak
Yapılışı
-Kabaklar 4-5 uzunluğunda olacak şekilde doğranır, bir tencereye alınır.
-Tencereye kabaklar konmadan önce 1 çubuk tarçın, 6-7 kakule, aynı miktar karanfil konur
-Üzerine pekmez, toz şeker ve su ilave edilir.
-Kısık ateşte kabaklar orta pişmiş hale gelene dek pişmeye devam edilir.
-Pişen kabaklar soğumaya alınır.Eritilen tereyağı kadayıfların üzerine dökülür ve harmanlanır.Soğuyan kabaklar düz bir zemine serilmiş bir parça kadayıfın içine konur ve sarma formuna gelecek şekilde sarılır.
-Sarma yerine aynı işlemi, muffin kalıpları ile de yapabilirsiniz.
- önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirilir.
-Fırından çıkan kadayıfların üzerine kabakların piştiği sos ilave edilir. Ceviz ve kaymak ile servis yapılır.
-Eğer kabakların piştiği sos kalmadı ise pekmez, şeker ve su karışımı ile hafif bir şerbet hazırlanır.
İlk kez duydumbu tarifi. İlgimi çekti açıkçası. Kabağa bayılırım zaten kimbilir böyle nasıl güzel olmuştur :)
YanıtlaSilKadayıflı tüm tatlıları severim.. Bambaşka bir lezzeti var kadayıfın.. Balkabaklı denememiştim.. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil