Yapılışı basit ama bir o kadar da lezzetli, evdekilerin ayıla bayıla yedikleri lokanta çorbasını denemenizi tavsiye ederim.
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı sıcak su
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 limon suyuTuz.
Soğanı yemeklik doğrayıp ezilmiş sarımsakla birlikte kızdırdığınız yağda kavurun,normalde ilave edilmez ama arzuya göre 1 yemek kaşığı domates salçasını bu esnada ekleyip kavurabilirsiniz.
Unu ekleyip sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun,
Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırın,
Suyu ve et suyunu ( kesinlikle et suyu tableti olmasın ) ekleyip karıştırın ve orta hararetli ateşte mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin,
Çorbayı blenderdan gecirdikten sonra süzgeçten geçirin. Koyu olduysa 1 bardak su ilavesiyle tekrar kaynatın.
Tuzunu ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Arzunuza göre 1 yemek kaşığı tereyağını eritip pul biberle birlikte hafif kavurup servis yaparken üzerine gezdirebilirsiniz.
- Afiyet olsun…
Ellerinize sağlık.. Tam da bugün pişirmiştim mercimek çorbasını..:) Aslında mercimek çorbası kış günlerini hatırlatır bana... Ama özlemişiz. Kışı bekleyemedik..:) Ben içine soğan, sarımsak eklememiştim. Sadece patates rendeledim.. Ama bu tarifinizi çok merak ettim.. Soğuk bir kış gününde mutlaka deneyeceğim.. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilAllahım allahım çok severim bu çorbayı! Tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Sieda'cımm... ben de çok severim bu çorbayı
YanıtlaSilkırmızı mercimek aynı tadı vermez mi.
YanıtlaSil