Bu yemegi etsiz olarakta yapabilirsiniz.
500 gr. pırasayı ve havuçları 7-8cm uzunluğunda doğrayın,yıkayıp bir kenara bırakın.Daha sonra etimizi bir tencerede suyunu çektirdikten sonra sogan ve kırmızı biberleride ekleyip kavurun.Çok yüksek olmayan bir tencereye muntazam olarak pırasa ve havuçları dizin,en üste soganla birlikte kavurduğunuz etleride üzerine dökün ve dilimlenmiş domatesleri üzerine dizin,eğer domates yoksa, 1 kaşık salçayı az bir suyla açıp etlerin üzerine dökün. 1- 2 ince dilimlenmiş limonu dizin.Pırasalarla ayni hizada olacak şekilde suyunuda ekleyip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.Piştikten sonra dikkatlice servis tabağına ters çevirin.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim