1 Su bardağı yogurt(sulu yerinden)
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı irmik
1/2 paket tereyağ
4 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kırmızı ve yeşil gıda boyası
aldığı kadar un
Yapılışı:
Un ve gıda boyaları hariç bütün malzemeleri yogurma kabında karıştır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar un ekleyip iyice yogrulur.İstege bağlı olarak gıda boyaları eklenir.Yalnız küçük bir parça hamuru ayırın yeşil yapraklar için, ayırdığınız hamurada yeşil gıda boyası ekleyin.İş şimdi en zevkli yerine geldi,yaptığınız kırmızı hamurdan gülleri hazırlayıp yağlanmış tepsiye dizin aman dikkat edin çok sıkışık olmasınlar sonra şekilleri bozulur.sonra yeşil yapraklarıda aralarına dizin ve orta hararetli fırında pişirin. Pişsinler ama renklerini kaybetmeden, buna çok dıkkat edin yani arada bir kontrol edin.Piştikten sonra gülleri kırmamaya özen göstererek teker teker ters çevirin yoksa şurubu güzel çekmez.
Şurubun hazırlanışı:
1.5 su bardağı tozşeker ile 1 su bardağı suyu kaynatıp şurubu hamurların üzerine dökün.Gülleri alt üst ederek şurubu çekmesini sağlayın.
NOT: Ben genelde kendi yaptığım gülsuyundan kullanıyorum su yerine tabi ki o zaman tadıda görüntüsüne uyuyor.Sizde gıda için kullanılan gülsuyundan ekleyebilirsiniz.Almanyada
AFİYET OLSUN!!!!
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim