Balıkları temizledikten sonra, aynı coban salatası yapar gibi domatesi,biberi ve soğanı doğrayın,Arzuya göre sarımsakta ekleyebilirsiniz.içine tuz karabiberi ekleyip karıştırın ve balıkların içine doldurun,içine ceviz büyüklüğünde tereyağı koyun,balıkları balık güveçlerine yerleştirin ve yine domates doğrayıp etrafına ekleyin ve 180-200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin,tam pişmeye yakin tekrar balıkların üzerine tereyağı koyun ve fırının sıcaklığında erimesini bekleyin,sıcak servis yapın .Afiyet olsun
Bu Tarifi Paylaş
17 Mayıs 2016 Salı
Kiremitte Tereyağlı Alabalık
Genelde hep Türkiye ye gittiğimizde bu lezzeti tadıyorduk, normal fırında yapıyordum ama bu lezzeti yakalıyamıyordum. Sanırım fırındaki is kokusuymuş benim aradığım :)
Balıkları temizledikten sonra, aynı coban salatası yapar gibi domatesi,biberi ve soğanı doğrayın,Arzuya göre sarımsakta ekleyebilirsiniz.içine tuz karabiberi ekleyip karıştırın ve balıkların içine doldurun,içine ceviz büyüklüğünde tereyağı koyun,balıkları balık güveçlerine yerleştirin ve yine domates doğrayıp etrafına ekleyin ve 180-200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin,tam pişmeye yakin tekrar balıkların üzerine tereyağı koyun ve fırının sıcaklığında erimesini bekleyin,sıcak servis yapın .Afiyet olsun
Balıkları temizledikten sonra, aynı coban salatası yapar gibi domatesi,biberi ve soğanı doğrayın,Arzuya göre sarımsakta ekleyebilirsiniz.içine tuz karabiberi ekleyip karıştırın ve balıkların içine doldurun,içine ceviz büyüklüğünde tereyağı koyun,balıkları balık güveçlerine yerleştirin ve yine domates doğrayıp etrafına ekleyin ve 180-200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin,tam pişmeye yakin tekrar balıkların üzerine tereyağı koyun ve fırının sıcaklığında erimesini bekleyin,sıcak servis yapın .Afiyet olsun
Etiketler:
ANA YEMEKLERiM,
BALIK YEMEKLERIM,
BUGÜN NE PİŞİRSEM,
kiremitte alabalik
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Balığın her türlüsüne bayılıyorum. Ellerine sağlık. Enfes de görünüyor aynı zamanda
YanıtlaSil