Şöbiyet (Sevgili Fethiye yengemin tarifi ) Onun kadar güzel yapamam onun elinin lezzeti
baska tabi ki
Muhallebisi için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı vanilya
Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp pişirin. Altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamuru icin :
2 yumurta
1 su bardağı siviyag
1 su bardağı süt veya yoğurt( ben yoğurt kullanıyorum daha kitir kitir oluyor)
1 kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Bu malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapin. 10-15 dakika dinlendirin.Dinlenen hamurları 20 bezeye ayirin. Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde acip aralarına fırçayla nişasta sürün.Hepsini üst üste koyun ,hamurların hepsini böyle açtıktan sonra merdane yardımıyla hepsini birden açabildiğiniz kadar acip tek bir yufka elde edin.istediğiniz büyüklükte karelere kesin.orta büyüklükte kareler yapin.
Her karenin köşesine 2 çay kaşığı kadar irmikli muhallebiden koyun. Üzerine bir tatlı kasığı ceviz koyun.Yaptığınız şöbiyetleri tepsiye dizin üzerine siviyagla birlikte erittiginiz tereyag karışımını dökün ama her yerine değmesi için tepsinizi saga sola egerek yağlanmasını sağlayın.
Yağı az olmasın hem güzel kabarmaz hemde kuru olur. Tepsiyi eğdiğinizde yaklaşık olarak 1 cay bardağı kadar yag olması lazim,190 derecelik fırında kızarana kadar firinda birakin. Soğumaya bırakın.Tatlıyı yaptıktan sonra orta kıvamda şurubunuzu hazırlayın ve tatlı soğuduktan sonra dökün,sıcak dökerseniz tatliniz yumusak olur.
1 tepsi için şerbet yapımı
2.5 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
Çeyrek limon suyu ile şerbetinizi hazırlayın.
3 saat sonra tatliniz servise hazir.
Afiyet olsun .
ellerinize sağlık. yazıları kopy yaptığınız ve buraya yapıştırdığınız için beyazlıkla roluyor.
YanıtlaSil