Domates sosunu hazırlamak için kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates veya 1 kutu doğranmış domates konservesi,tuz, 1-2 diş sarımsak ve kekik ekleyin ve domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ,soğumaya bırakın.
Bu pizza hamurunun tarifi italyan komşumdan
1 kilo un
1 paket maya
100 gr. ince irmik
1 su bardağı süt
1 cay bardağı sivi yağı
Unun ortasını acın mayayı sütü, tuzu ve sıvı yağı ekleyin, su ekleyerek
oldukça yumuşak bir hamur yapin.
Tepsinizin büyüklüğüne göre bezelerinizi acın, soğuyan domates sosunuzu hamurun üzerine yayın,doğranmış mantarları ve peynirinizi ekleyip 250 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pisirin.benim fırınımda 10 dakika da pişiyor.
Ton balıklı pizza yapmak içinde mantar yerine balıkları pizzanıza koyun ay seklinde doğranmış soganlarıda ekleyin peyniride koyduktan sonra aynı şekilde fırınlayın.
Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..:))
YanıtlaSilohh misss gibi...
YanıtlaSilPizzaya bayıldım...ellerinize sağlık
YanıtlaSilOyyyy bayılırım pizzaya ellerine sağlık canım…
YanıtlaSilAfiyetler olsun sevgiler...
Ellerine saglik cnm cok gpzel degisik bir pizza
YanıtlaSil