Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

31 Mart 2014 Pazartesi

Tunus Usulü Makrut

250 gr. badem unu ( kabuklari soyulmus ve ince cekilmis badem )
150 gr. Pudra sekeri
1 tatli kasigi Portakal cicegi esansi veya 1 yemek kasigi gül suyu ( Ben bu sefer gül suyu kullandim, gül suyunu arap gida malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. )
1 yumurta beyazi
Cekirdekleri cikarilmis hurma
Badem unu, pudra sekeri, yumurta beyazi ve portakal esansini iyice yogurun ele yapismayan calismasi kolay bir hamur gibi olacak.Cekirdekleri cikarilmis hurmalarin icine bu karisimdan koyun ve üzerini findik .fistik veya hindistan cevizi rendesi ile süsleyin.
Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. Çok değişik geldi bana..eline sağlık canm..

    YanıtlaSil
  2. çok değişik,, kültür zenginliği bu olsa gerek
    g +

    YanıtlaSil
  3. Bana da değişik geldi ama nefis bir şeye benziyor afiyet bal olsun ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik hiç böyle bir şey yemedim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık..Bademler olunc alezzet 1 numaradır

    YanıtlaSil
  6. Senin tariflere bayılıyorum. Ellerine sağlık canım. :)

    YanıtlaSil
  7. Siedam nefiss olmuş bunlar ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık değişik bir lezzet olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. Badem ezmesinin değişik bir versiyonu olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. baya degisik geldi ilgimi cekti ellerinize saglik:) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.