250 gr. badem unu ( kabuklari soyulmus ve ince cekilmis badem )
150 gr. Pudra sekeri
1 tatli kasigi Portakal cicegi esansi veya 1 yemek kasigi gül suyu ( Ben bu sefer gül suyu kullandim, gül suyunu arap gida malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. )
1 yumurta beyazi
Cekirdekleri cikarilmis hurma
Badem unu, pudra sekeri, yumurta beyazi ve portakal esansini iyice yogurun ele yapismayan calismasi kolay bir hamur gibi olacak.Cekirdekleri cikarilmis hurmalarin icine bu karisimdan koyun ve üzerini findik .fistik veya hindistan cevizi rendesi ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Çok değişik geldi bana..eline sağlık canm..
YanıtlaSilçok değişik,, kültür zenginliği bu olsa gerek
YanıtlaSilg +
Bana da değişik geldi ama nefis bir şeye benziyor afiyet bal olsun ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilÇok değişik hiç böyle bir şey yemedim ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık..Bademler olunc alezzet 1 numaradır
YanıtlaSilSenin tariflere bayılıyorum. Ellerine sağlık canım. :)
YanıtlaSilSiedam nefiss olmuş bunlar ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerinize sağlık değişik bir lezzet olmuş.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..
YanıtlaSilEllerine saglik canim
YanıtlaSilBadem ezmesinin değişik bir versiyonu olmuş, elinize sağlık.
YanıtlaSilbaya degisik geldi ilgimi cekti ellerinize saglik:) sevgiler...
YanıtlaSil