Almanya ya ilk geldiğim yıllarda hep canım istedikçe yapardım ama anladimki Batın zevki kalabalıkla çıkıyor, dün arkadaşlarım gelince onlara da bu lezzeti tattırmak istedim çoğu biliyormuş ama hic konusu geçmediği için benim haberim yokmuş, çok zevkle yedik :)
Yeşil mercimek, yeşil soğan, maydanoz, kuru soğan, domates salçası, dereotu, kıyılmış ceviz, ince bulgur (Tokat’ta bunların yanı sıra domates, yeşilbiber, reyhan eklenir) ile yapılır.
Yeşil mercimek önce haşlanır,çok az ince bulgur eklenir.Mercimeğin suyu süzülmez, soğumaya bırakılır. Üstteki malzemeler doğranarak soğumuş olan mercimeğe katılır. Biraz su eklenir. Hafif ve besin değeri yüksek bir soğuk öğün yemeği olarak salamura asma yaprağı ile servise sunulur.
2 bardak yesil mercimek haşlanır, mercimekler dağılmayacak ve suyunu süzmeyin,henüz sıcakken 1 cay bardağı ince bulgur eklenir. Soğuyunca 2 yemek kaşığı salca su ile iyice ezilir mercimeklere eklenir.Arzuya göre 2-3 tatlı kaşığı biber salcasida kullanabilirsiniz.yesil soğan ve maydanozda ince kıyılır ve eklenir, üzerine ceviz serpilerek servis edilir.Yanında Tokat köy somunu çok güzel olur. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık canım..:))
YanıtlaSilface sayfand agörmüştüm sanırım. bloğa geç yüklüyorsun send ebenim gibi. Günlük tarifler öne geçiyorlar:) afiyetler olsun ellerien sağlık ben severim batı..
YanıtlaSilFace sayfamdaki benim yaptigim degil :) bunu dün yaptim, günlük yüklüyorum ama bazende gec yükledigim oluyor, cok tesekkürler
Silne şanslı misafirlerin var senin dolu dolu lezzet sunuyorsun maşallah
YanıtlaSilg +
Ellerine sağlık Siedacım…
YanıtlaSilSevgiler tatlım...
Duydum ama hic yemedim elle
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Değişik bir tarif olmuş. Sevgiler,
YanıtlaSilEllerinize sağlık arkadaşlarınızla size afiyet şeker olsun :)
YanıtlaSilçok sevdiğim bir lezzettir..nefis görünüyor.ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok hoş ben hiç bilmiyordum tarifi, ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik siedam hic yemedim tarifini yapip tadacam insallah kisa zamanda
YanıtlaSilSüperrr ellerin dert görmesin
YanıtlaSilBağ yaprağı da var mı?
☺☺☺☺