KARATAY LOKUMU (Prof. Dr Canan Karatay'dan)
Malzeme
1/2 Çay bardağı çiğ fındık,
2/3 Çay bardağı ceviz,
1/2 Çay bardağı çiğ badem,
4 Adet iri hurma
4 Adet incir
9-10 Adet günkurusu kayısı
Hindistan cevizi
1 Çay kaşığı tarçın,
Bu malzeme ile fotoğraftaki büyüklükte 25- 30 adet Karatay Lokumu yapılabiliyor.
Yapılışı
Ceviz, çiğ fındık, çiğ badem öğütücüde (rondo) toz haline gelmeyecek şekilde iri çekilir. Ardından hurma, incir ve günkursu kayısı da eklenerek birlikte bir kez daha çekilir. Bu karisimin birbirini iyice tutmasi icin biraz yogrulur. Elimizle findiktan büyük cevizden kücük toplar yapılır, Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir.
Malzeme
1/2 Çay bardağı çiğ fındık,
2/3 Çay bardağı ceviz,
1/2 Çay bardağı çiğ badem,
4 Adet iri hurma
4 Adet incir
9-10 Adet günkurusu kayısı
Hindistan cevizi
1 Çay kaşığı tarçın,
Bu malzeme ile fotoğraftaki büyüklükte 25- 30 adet Karatay Lokumu yapılabiliyor.
Yapılışı
Ceviz, çiğ fındık, çiğ badem öğütücüde (rondo) toz haline gelmeyecek şekilde iri çekilir. Ardından hurma, incir ve günkursu kayısı da eklenerek birlikte bir kez daha çekilir. Bu karisimin birbirini iyice tutmasi icin biraz yogrulur. Elimizle findiktan büyük cevizden kücük toplar yapılır, Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim