Cecenistandan gelen misafir kizimiz Naidanin bizim icin yaptigi corba cok lezzetli olmustu,ellerine saglik...
Bizim alistigimiz corbalardan degisik, daha cok sulu bir ana yemek gibi diyebilirim :)
Ramazan yaklasirken degisik corba tarifleri arayanlar icin güzel bir corba
300 gr kuşbaşı et ile 2 litreye yakin su 1 adet sogan, 1 yesil biber,1 adet havucu tencerenize alin. orta ısıda pişmeye bırakın.( hepside küp seklinde doğranacak) etlerin pişmesine yakin 4-5 adet büyük doğranmış patatesi ekleyin,tuzunu ve karabiberini ilave edin.
Patates ve etler pişince ince doğranmış yeşil sogan, maydanoz ekleyin. Başka bir tavada 1 küçük yesil biber, yarim havuç, yarim domatesi ( minik küp seklinde doğranmış olacak)
Çok az zeytinyağında kavurun. 1 kasık domates salçasını ekleyip beraber kavurun. Pişen çorbaya ekleyip bir tasım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Servis yaparken üzerine kıyılmış yeşil sogani unutmayın.
Arzuya göre patateslerle birlikte elde kesilmiş erişte veya herhangi bir makarna ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Çeçen kızımızın ellerine sağlık
YanıtlaSilCok tesekkürler Nursevin hanim
SilElinize sağlık, yine farklı orjinal bir tarif:)
YanıtlaSilÇorbadan çok yemek olmuş ellerine sağlık çeçen kızımızın sizinde emeğinize sağlık yazıp bizlere sunduğunuz için sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilçok hoş ve farklı bir tarif ellerine sağlık
YanıtlaSil