Bu reçelden sonra attığım karpuz kabuklarına acıdım, deneyin sizde benimle ayni fikirde olacaksınız :)
3 dilim karpuz kabuğunun dışındaki yesil kısmı sebze soyacağı ile ince şekilde soyulur, ic kısmında kırmızı olan yerini biraz bırakabilirsiniz.
Renk olsun diye ben vişne suyu kullanmak istiyorum.
Gül suyunu ekliyoruz.
Hasladigimiz karpuz kabuklarini süzüyoruz
Arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız karpuz kabuklarını 25-30 dakika bir bardak su ilavesi ile haşlayın.Fazla suyunu süzün.
Baska bir tencerede 1,5 büyük su bardağı vişne suyu, 1 büyük su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 3 tane karanfil 2 yemek kaşığı gül suyu ( kendi yaptığım gül suyundan kullandım )ile birlikte kıvamlı şurup olana kadar kaynatın. istediğiniz kıvama gelince haşladığınız karpuz kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin,olup olmadığını test etmek için bir tabağın içine damlatın eğer dağılmadan duruyorsa kıvamı tam olmuştur. Karpuz kabuklarınızıda kontrol edin şeffaf olması lazım. 1 küçük cay kaşığı toz halindeki limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alin.Sıcak olarak kavanozlara doldurup kapağını kapatın.
hiç tatmak nasip olmadı canım ellerine sağlık denemek lazım sevgiler..
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel yapmışsın. Bak vişne suyud ane güzel renk vermiş.
YanıtlaSilEllerine sağlık siedam..en kısa zamanda inşş.deniyeceğim..uzun zamandır bulduğum tariflerde kireç vardı..Bu tarif işimizi kolaylaştırdı..çok tşkler canım..
YanıtlaSil