500 gr. un
250 gr. toz şeker veya pudra şekeri
1 paket vanilya
250 gr,Tereyağı veya margarin
2 yumurta
yarım paket kabartma tozu
Arzuya göre gıda boyasi
Ben sadece mavi olanlar icin kullandim.
Sarı olanlarda zerdacal
Pembelerde kırmızı pancar suyu var.
******************
Yumuşamış tereyağı ve sekeri, krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın.
Yumurtayı ve vanilya de ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozunu bir kapta karıştırın.Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar sıvı karışıma ekleyerek yoğurun. Unu az gelirse ekleyebilirsiniz.
İstediğiniz renkte gıda boyası ile hamuru renklendirin.
Yalniz pancar suyunu eklediginiz hamura sonradan biraz un ve 1 paket daha vanilya ekleyin.
Gıda boyası kullanıp kullanmamak size kalmış tabi ki, boya yerine kakao ile de renklendirebilirsiniz.
Streç film ile kaplayarak 2 saat buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkarınca tekrar yumusatmak için yogurun.250 gr. toz şeker veya pudra şekeri
1 paket vanilya
250 gr,Tereyağı veya margarin
2 yumurta
yarım paket kabartma tozu
Arzuya göre gıda boyasi
Ben sadece mavi olanlar icin kullandim.
Sarı olanlarda zerdacal
Pembelerde kırmızı pancar suyu var.
******************
Yumuşamış tereyağı ve sekeri, krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın.
Yumurtayı ve vanilya de ekleyip çırpmaya devam edin.
Un, kabartma tozunu bir kapta karıştırın.Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar sıvı karışıma ekleyerek yoğurun. Unu az gelirse ekleyebilirsiniz.
İstediğiniz renkte gıda boyası ile hamuru renklendirin.
Yalniz pancar suyunu eklediginiz hamura sonradan biraz un ve 1 paket daha vanilya ekleyin.
Gıda boyası kullanıp kullanmamak size kalmış tabi ki, boya yerine kakao ile de renklendirebilirsiniz.
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Unlanmış tezgahta hamurunuzu 4 mm kalınlığında açın.
5 cm çapında kalıplarla yuvarlaklar kesin. Tepsinize yerlestirin. Diger islemleri tepsideyken yapin. yoksa tezgahtan kaldırmakta biraz sorun oluyor.Dagılan bir hamur ama telaşlanmayin benim gibi :)) Olmayacak diye korktum ama güzel oldular...
4 cm çapında başka bir yuvarlak ile kesmeden iz yapın.
pipetle veya bir lolipop cubuguyla delikleri yapın, deliklerdeki parçaların çıktığına emin olun.
Pişirmeden önce 10 dk buzdolabında bekletin.
15 dk 170 derecede pişirin. Her firinin ayari ayni olmaya bilir. Kizarmamasi lazim,un kurabiyesi gibi olacak pisme ayari.
Bu kurabiye tarifini düz kurabiyeler elde etmek için uygulayabilirsiniz, aslında kurabiyeden çok bisküvi tadinda. Dışını şeker hamuru ile kaplamak istediğiniz temalı kurabiyeleri de aynı tarifi kullanabilirsiniz. Düğme şekillerini vermek için kalıba ihtiyacınız yok, uygun ölçülerde şişe kapakları veya herhangi bir küçük yuvarlak eşya da işinizi görür.
ellerine yüreğien sağlık. Düğme kurabiyeler harika olmuş.
YanıtlaSilHarika olmuşlar yabancı bir sitede görmüştüm yuvarlak kalıp almadan yapamadım ama en kısa zamanda yapıcam çok şirinler bayıldım Sieda ellerine sağlık...
YanıtlaSilRenkler insanın içini açıyor ...
Afiyetler olsun.
Çok sevimliler.:) Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgilerimle