1 kilo un ( Ben tam buğday unu kullandım, secim size kalmış )
1tatli kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pekmez
1 paket yas maya veya kuru maya
Ilık su
Bu malzemelerle hamuru yoğurup mayalanmaya bırakın, Mayalanan hamura yarim su bardağı zeytinyağı ve sıvı yağı ilave edip hamur yağı tamamen çekene kadar yoğurun. avucunuzun içine sığacak kadar bezeler alıp tepsiye dizin. 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi karıştırıp üzerlerine sürün.keskin bir bıçakla üzerine kesikler atin. Arzunuza göre susam,çörek otu,haşhaş, keten tohumu veya rendelenmiş kasar peyniri serpin. En az iki saat tepside mayalanmaya bırakın. Hamurlar iki misli olunca 200 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Harika bir ekmek kesinlikle drnemeliyim ellerine saglik
YanıtlaSil