Tarif yine benim klasik süslü ekmek tarifim :) Bu tip ekmekler için en uygun hamur olduğu için hep ayni tarif
400 ml. süt
42 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 800 gr. un yeterli oluyor.
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.) zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. Unu yavaş yavaş ilave edin.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan sonra tereyağını hamura karıştırıp iyice yoğurun. tekrar dinlendirin.Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Hamurumdan bir beze kadar arttı onunla da üzüm seklinde ekmek yaptım :)
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim