1 kilo organik tam buğday unu veya cavdar unu
( ben kepekli kizil buğday unu kullandım )
2 tatlı kaşığı tuz
1 büyük cay bardağı eksi maya ( 200 gr. )
ılık su
Hamurun kıvamı ne çok cıvık nede çok katı olacak.
hamuru katlayarak yoğurun, yoğurdukça elinize yapışmayacak, elinize yapışmayınca kıvamı tam olmuş demektir.
İki misli olunca tekrar son seklini verip, unlanmis mayalanma sepetine alin.
Son kabarma olunca tahmini süreden yarım saat kadar fırını açmış olmalısınız ve içerisinde ekmeklerinizi pişireceğiniz kaplarınızı da fırına koymuş olmalısınız.Isinan kaplarin icine ekmeginizi hırpalamadan bir hamlede koyun ve üzerine keskin bıcakla kesikler atın.
Fırının en alt rafına ısıya dayanıklı bir kap içinde kaynar su koyarak pişirme Süresinin ilk 10 dakikasında nem üretilmesini sağlıyorum. kapaklı borcamlar bu tür ekmekler için uygun . Başlangıç ısısını 220 derece olarak başlatın. Bu ısıda kapaklı olarak 30 dakika; ardından kapağını alarak 200 derecede 20 dakika ve 180 derecede 10 dakika pisirin.
Veya 12 saat buzdolabında bekletip ertesi gün yine ayni teknikle pisirin.
12 saat buzdolabindanda kaldiktan sonraki mayalanma görüntüsü
elleriize sağlık.nekadar güzel görünüyor
YanıtlaSil:)) yaaa peynirin de vardır senin gelsem sabaha bir demlik te çay :)
YanıtlaSilhamur yoğrulduktan sonra 12 saat b.dolabında mı bekledi anlayamadım
Almanca kullandığınız Unun Adını ve Typini yazabilirseniz çok memnun olurum
YanıtlaSilSelamlar özlem hanim,vollkorn dinkelmehl ( kizil bugday unu ) roggen mehl ( cavdar unu ) ve normal dinkel mehl kullaniyorum.Unlari karistiracaginiz zaman mutlaka ayni cins unu karistirin ( dinkel ve vollkorndinkel mesela ) Typ 630 Typ 1050 ekmek icin uygun
YanıtlaSil