Bu Tarifi Paylaş
21 Nisan 2015 Salı
Nohut Mayalı Ekmek
1 kilo un
1 bardak nohut mayası NOHUT MAYASI TARIFI BURDA
1tatli kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 bardak ılık su
Unun ortasını havuz gibi acın ve tüm malzemeyi ilave edip yoğurun. Pürüzsüz çok güzel bir hamur oluyor.Yoğurma kabınızın kapağını kapatıp mayalanmaya bırakın. mayalanan hamurunuzu kalıbı yağlayıp elinizle bastırarak yerleştirin. tekrar mayalanmaya bırakın. Mayalanma sürecini iyi gözlemleyin, ortamın sıcak olması bu islemi çabuklaştırır. Eğer zamanı geçirirseniz ekmeğiniz mayalandıktan sonra tekrar sönebilir. Kabarma olur olmaz, ekmegin üzerine keskin bir bıçakla çizikler atin. 200 derece ısınmış fırında ilk 10 dakika bırakın sonra fırının ısısını 175 dereceye getirin.Yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Nohut mayasını ilk yaptığımda KUMRU ekmeği için kullandım. Süzdüğüm nohutları kullandım yine aynı sonuç oluyor.Mayalanması biraz uzun sürüyor.
Bu hamuru kumru için kullandığım nohut mayasının nohutları ile yaptım. Ekstra maya yok içinde, mayalandiktan sonraki görünüm
Etiketler:
EKMEKLER,
MAYALARIM,
YÖRESEL YEMEKLER
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ben çok seviyorum bu ekmeği ama yapamadım be gülüm :((
YanıtlaSilsize şifa olmuştur inşallah