Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

5 Nisan 2015 Pazar

Pastane Poğaçası

Müjdat Alptekin Ustanın   Tarifiyle yaptığım poğaça gerçekten denemeye değer





1 kilo un 
30 gr tuz ( 1 yemek kaşığı tuz 27 gr.)
50 gr şeker  ( 1 türk kahve fincanı )
500 gr margarin  ( tereyağı kullandım )
100 gr yoğurt  ( 1 cay bardağı )
3 yumurta 
50 gr maya 
300 gr su ( 1 büyük su bardağı )
Bu malzemelerle hamurunuzu yoğurun. Ele biraz yapışıyorsa güzel yoğrulmamış demektir. Ben elimi unlayıp  yoğurdum.  5 dakika dinlendirdikten sonra hemen  sekil verip tepsinize dizebilirsiniz. Zeytinli veya peynirli yapmak size kalmış. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizik atın. tepside 20 dakika mayalanmaya  bırakın. 190 derecede üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Pişerken kontrol edin.

Eğer üstü daha çabuk kızardıysa fırının alt kısmına alın. Afiyet olsun.

Gerçekten harika bir poğaça oluyor, özellikle çocuklar bayıldı.

2 yorum:

  1. ayten ayhan kaplan5 Nisan 2015 23:28

    Miss miss ellerine saglik kardesim

    YanıtlaSil
  2. Harika bir pogaca görpntü al beni ye diyor simdi yapacam denemeye deger diye düsünüyorum:)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.