Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

9 Şubat 2014 Pazar

BALLI TORT




Gulnar Aliyavaya tarifi icin cok tesekkürler, telefondaki yardimlari ni esirgemeyen Sevgili Makka hic bikmadan sordugum sorulara sabirla cevap verdin.Sayenizde cok güzel bir pasta yaptim.
TARIFI :
2 yumurta
2 yemek kasigi bal
5-6 kasik tereyag (125 gr. )
2 bardak tozseker (250 gr.)
2-3 yemek kasigi siviyag
1 paket kabartma tozu
bu malzemeleri büyük bir cam kaseye koyun ve kaseyi su kaynayan tencerenin üzerindeyken seker ve tereyag iyice eriyene kadar karistirin.Sonra kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene kadar un ekleyin.Hamuru 6 parcaya bölüp,26cm. capinda düzgün bir sekilde acin, kenarlarini ben büyük tencere kapagi ile kestim düzgün olsun diye...220 derecede isitilmis firinda hafif pembe olana kadar pisirin. 6 tanesinide bu sekilde acip pisirin.
Krema icin :
250 gr tereyag ve 400 gr. süt recelini mikserle cirpin. akici bir kivami olacak. Servis tabaginiza ilk hamurunuzu koyup kremayi sürün 5 adetinide böyle aralarina krema sürerek tamamlayin , 6. hamuru rondoda parcalayip pasta kremasinin üzerine serpin, arzu ederseniz cevizde ekleyebilirsiniz.




1 yorum:

  1. harika ve değişik bir tarif denenecekler listesine aldım ilk deneyeceklerim arasında ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.