Hafta sonu kahvaltıları için yumuşacık bir ekmek yapmak istermisiniz ?
1 kilo un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker
1 cay bardağı sıvı yağı
1 yumurta beyazı
1 yumurta sarisi ( üzerine sürmek için)
Süt, yumurta beyazı , maya, yağı,şeker ve tuzu yoğurma kabında karıştırın, unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan ama oldukça yumuşak bir hamur yapın. Mayalanmaya bırakın, mayalanan hamurdan minik bezeler yapın. Yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. 1 saat kadar kalıpta mayalanmaya bırakın. Üzerine yumurta sarisi sürüp arzuya göre susam veya çörek otu serpip 200 derecede ısınmış fırına verin.İlk 10 dakika 200 derecede bırakın sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürüp pembe renkte pişirin. Bendeki kalıba bu ölcü tam geliyor. Normal pasta kalıplarından biraz daha büyük Siz iki kalıpta veya normal tepside yapabilirsiniz. Fırından çıkarınca ızgaranın üzerine çıkarıp soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Not : Ben üzerine fırında kavurduğum susama, tuz ve toz kırmızı biber ekleyip mutfak robotunda çektiğim karışımı serptim. isterseniz sizde deneyebilirsiniz.Çok değişik bir tat oluyor.
Mis mis Ellerinize sağlık nefis lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilMis ellerine sağlık cnm
YanıtlaSilEllerine sağlık canımm ekmek konusundaki zzafımı biliyorsun..:) nefis görünüyor..
YanıtlaSilNefis olmuş.. Misler gibi.. Ellerinize sağlık.. Afiyetle tüketin. Sevgiler..
YanıtlaSilYine harikasın süpersin canım arkadaşım ...sevgiler... öpüldünüz ekmek kraliçesi (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilekmek kraliçemmmmm
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor canım ellerine sağlık mutlu yıllar dilerim..
YanıtlaSilçok güzel bir tariftir ellerine sağlık
YanıtlaSilwww.hadisofraya.com
Ellerine sağlık tatlım.. Ben bayılıyorum senin ekmeklere.. Uzun süre ara vermiştim evde ekmek yapmaya.. Bir süredir tekrar başladım.. Her seferinde farklı ekmek deniyorum. Hafta sonu bunu deneyeyim. Çok beğendim..:)) Sevgiler
YanıtlaSilGörüntü muhteşem siedacım. Ellerine sağlık. Olsa da yesek şimdi.
YanıtlaSil