Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Şubat 2014 Pazartesi

BAZLAMA

1 Kilo un,su,tuz , cok az siviyag ve maya kullanarak oldukca yumusak bir hamur yapin.Mayalanmasini beklemeden bezelere ayirin.Üzerine bir bez örterek mayalanmaya birakin.Mayalanan bezeleri oklava kullanmadan elinizle hafif acarak yufka sacinda veya yagsiz olarak teflon tavada  her iki yüzünüde hafif pembe renk olana dek kizartin,üzerine tereyag sürerek yiyebilirsiniz, sicak sicak olunca yaninda hic birseye gerek yok.



DÜRÜM EKMEGI
Dürüm ekmegi icinde ayni malzemelerle biraz daha kati bir hamur yapip oklavayla acip pisirin





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.