Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Şubat 2014 Pazartesi

Ekşi Mayalı ve Yer Fıstıklı Ekmek


1 kilo organik kepekli tam bugday unu,(Dinkel vollkornmehl ) tuz,su ,cok az zeytinyagi un ve kücük cay bardaginin yarisi kadar önceden yaptim eksi maya yoksa normal maya yer fistigi, keten tohumu.Unun ortasini actiktan sonra fistik ve keten tohumunun haricinde tüm malzemeyi ekleyip kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir,sonra yer fistiklari ve keten tohumlari eklenir iyice yogrulur,mayalanmaya birakilir, mayalanan hamur ikiye bölünür, iki ekmek yapilarak tepsiye konur üzerine ayirdiginiz yer fistiklari bastirarak dizilir ,üzerine bez örtülerek tekrar mayalanmaya birakilir, eksi mayanin normalden uzun bir mayalanma süresi var, mayalanan ekmeklerin üzerine firca ile su sürülerek 180 derecede pisirilir, firindan ciktiktan sonra cok hafif zeytinyagi sürülür, sürmesenizde olur, Afiyet olsun

2 yorum:

  1. ekmek güzelim eline sağlık, bak yeni duydum su sürüldüğünü parlak olsun diyemi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar ablacim, hem yumusak olsun hemde parlak olsun diye su sürüyorum bazen

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.